Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Midwintertijd in het Bakkerijmuseum

  • 21-12-2019 tot 04-01-2020
  • Hattem

Hattem – Een kerstvakantie boordevol activiteiten in het Bakkerijmuseum met bakker Fred en het Mannetje van Peperkoek in de hoofdrol.

Zelf aan de slag als bakker

Wat is er nu fijner dan tijdens deze gure wintermaanden een bezoekje te brengen aan een sfeervol museum dat geurt naar versgebakken peperkoek? Een museum waar kinderen uitgenodigd worden om zich als bakker te verkleden en zelf aan de slag te gaan. Peperkoekmannetjes maken en heel goed opletten dat ze niet van de bakplaat springen en wegrennen. Mocht dat toch gebeuren dan is er een spannende speurtocht om ze terug te vinden.

Een eeuwenoud recept

Berichten over Peperkoek vinden we al in de Middeleeuwen. Roggemeel en honing waren toen en nu de belangrijkste ingrediënten. De specerijen waarmee de koek zijn specifieke smaak kreeg hebben we te danken aan de Kruisvaarders die tijdens hun verre reizen in aanraking kwamen met nieuwe geuren en smaken.

Kerstshow 

Uniek in het Bakkerijmuseum is het knusse museumtheater waar de Kerstshow van bakker Fred goed is voor drie kwartier bakplezier. Zijn broodshow is voor jong en oud vaak een extra stimulans om ook thuis met deeg aan de slag te gaan. Humor is daarbij zijn belangrijkste gereedschap en kinderen zijn trouwste publiek.

Historie, humor en heerlijkheden allemaal onder één dak van 21 december tot en met 4 januari.

Kijk voor de openings- en demonstratietijden op de website: www.bakkerijmuseum.nl

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/midwintertijd-in-het-bakkerijmuseum