Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Middeleeuws Festijn barst los op kasteel Cannenburch

  • 05-05-2018 tot 06-05-2018
  • Epe

Honderden Middeleeuwers bouwen hun kampement op in het kasteelpark van Geldersch Landschap & Kasteelen.

In totaal vinden er 250 Nederlandse, Belgische en Duitse Middeleeuwers twee dagen onderdak in het park naast kasteel Cannenburch. Onder het toeziend oog van veldheer Marten van Rossem (bouwheer van kasteel Cannenburch) wordt een groot belegeringskampement opgebouwd dat op zaterdag 5 en zondag 6 mei te bezoeken is.

Maak kennis met jonkvrouwen, ridders en hun helpers of maak een ronde over de sfeervolle Middeleeuwse markt met oude ambacht producten. Strijdende ridders, woeste Vikingen, Middeleeuwse muziek, demonstraties en een tinnegieter maken deel uit van het kampement. Middeleeuwers laten op een historisch verantwoorde wijze zien hoe toentertijd voedsel werd bereid en vergeet niet te proberen hoe handig jullie zijn met middeleeuwse pijl en boog. Alle bewoners zijn graag bereid om zijn of haar rol in de Middeleeuwen toe te lichten.

Nieuw dit jaar!
Voor het eerst wordt het programma op zaterdag verlengd met een klein podium waar vanaf een tweetal folkgroepen hun prachtige klanken over het kampement zullen laten klinken.

De voorverkoop is reeds gestart. Bestel uw (combi)tickets vandaag nog met korting via: www.middeleeuws-festijn.nl

Middeleeuws Festijn; zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018. Tijd: zaterdag 11.00 – 20.30 uur, zondag 11.00 – 17.00 uur. Entree: € 6,00, 4 t/m 12 € 4,00. Combitickets met kasteel: € 9,50, 4 t/m 12 € 5,50. Meer informatie: www.glk.nl/cannenburch

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/middeleeuws-festijn-barst-los-op-kasteel-cannenburch