Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Meivakantie én Romeinenweek bij Museum Het Pakhuis

  • 28-04-2018 tot 05-05-2018
  • Ermelo

Ermelo – Zaterdag begint niet alleen de meivakantie maar ook de Nationale Romeinenweek. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland. Museum Het Pakhuis organiseert allerlei activiteiten om Oog in Oog met de Romeinen te komen staan.

Toekomst en verleden komen samen

De Nationale Romeinenweek gaat op zaterdag 28 april van start met een reis naar het verleden. Na een belevenisrondleiding breng je door middel van een VR-experience een digitaal bezoek aan het marskamp. Wil jij zelf ook toekomst en verleden samen brengen? In juli organiseert het museum RoMeincraft. Samen met archeologen bouw je in de game Minecraft het Ermelo uit de Romeinse tijd na. Houd voor meer informatie hierover de website en Facebookpagina van Het Pakhuis in de gaten.

Bourgondisch genieten

Dat men in de Romeinse tijd al verstand had van lekker eten en drinken kun je ervaren tijdens een Culinaire Romeinse reis of een heuse Romeinse bierveldtocht. De culinaire reis op woensdag 2 mei is geschikt voor jong en oud. Na een bezoek aan de tentoonstelling maak en proef je zelf een echt Romeins gerecht. De bierveldtocht op donderdag 3 mei brengt je langs het Solse gat, het speulderbos en natuurlijk het marskamp. Omdat de veldtocht wordt afgesloten met een proeverij bij Burg Bieren moeten deelnemers 18 jaar of ouder zijn. Opgeven voor de bierveldtocht is verplicht en kan via hetpakhuisermelo.nl/programma

Vieren en herdenken

Op 4 en 5 mei staat Museum Het Pakhuis in het teken van herdenken en het vieren van onze vrijheid. Vrijdag 4 mei is er een ontmoetingsmiddag waarop je kan luisteren naar persoonlijke verhalen uit de oorlogstijd. Wie voorwerpen uit de oorlog heeft en nieuwsgierig is naar de herkomst ervan of hiervoor een goed thuis zoekt, is op zaterdag 5 mei tussen 13.00 en 15.00 van harte welkom. Op koningsdag, vrijdag 27 april is Museum Het Pakhuis gesloten.

Meer informatie op: www.hetpakhuisermelo.nl 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/meivakantie-én-romeinenweek-bij-museum-het-pakhuis