Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Marskampchallenge bij museum het Pakhuis te Ermelo

  • 07-09-2018 tot 08-09-2018
  • Ermelo

Marskampchallenge

Op vrijdag 7 september organiseert museum Het Pakhuis een Romeinse klassendag voor groep 7 vol uitdagingen: de marskampchallenge. Zaterdag 8 september is het Open Monumentendag met als thema ‘In Europa’. Aansluitend hierop gaan schoolkinderen de competitie met elkaar aan, als aftrap van het nieuwe schooljaar én als leerzame dag in Romeinse sfeer.

Romeins marskamp Op de Ermelosche Heide ligt een Romeins marskamp. De soldaten uit het legioen liepen gemiddeld 25 kilometer met 25 kilo aan bepakking op hun rug voordat ze hun kampement opsloegen. Je kan je voorstellen dat ze beresterk moesten zijn! Maar ze moesten ook strategisch inzicht hebben en goed samenwerken. Strijden op z’n Romeins In de onze maatschappij zijn sport en bewegen steeds belangrijker, maar tweeduizend jaar geleden was dat niet anders. Romeinse steden organiseerden verschillende sportwedstrijden tijdens speciale Romeinse Spelen. Topatleten verdienden enorme bedragen met hun overwinningen en konden uitgroeien tot megasterren. Heel anders dan in de Romeinse tijd strijden de kinderen tijdens de Marskampchallenge in teams. Het spelen in een team bevorderd de samenwerking en is daarom een goede start van het nieuwe schooljaar.

Open Monumentendag

 

Zaterdag 8 september is er een lezing in Museum Het Pakhuis over de relatie van Ermelo met Ermelo in Portugal. Je kunt ook een bezoek brengen aan het boerenbedrijf met koeien van Dirk Endendijk. Er rijdt een historische postkoets vanaf het Molenaarsplein waar men gratis een ritje mee kan maken. De gratis folder met het volledige programma is af te halen bij de VVV Ermelo.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/marskampchallenge-bij-museum-het-pakhuis-te-ermelo