Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Lezingenreeks: orgelrijkdom

  • 07-09-2019 tot 07-12-2019
  • Elburg

Zoals elk jaar zal vanaf september een lezingenserie in het Orgelmuseum gehouden worden. Het thema is deze keer ‘De orgelrijkdom in de noordelijke en oostelijke provincies’. De unieke orgelgeschiedenis van de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel zal hierbij aan bod komen.

Maarten Seijbel

De eerste lezing wordt gehouden door conservator Maarten Seijbel, en zal gaan over de orgelhistorie van de provincie Friesland. De lezing zal met beeld-en geluidmateriaal worden ondersteund. De lezing over de Friese orgels zal gehouden worden op zaterdag 7 september om 14.00 uur. De toegang is gratis, met een vrijwillige bijdrage voor de onkosten.

Aanmelden kan tot twee dagen voor de lezing via info@nationaalorgelmuseum.nl of telefoonnummer 0525-681486.

Data

De andere lezingen in de serie (steeds op een zaterdag):

19 oktober – Orgelhistorie van Groningen door Peter van Dijk

2 november – Orgelhistorie van Drenthe door Gert Jan Potjewijd

7 december – Orgelhistorie van Overijssel door Maarten Seijbel

 Alle lezingen worden gehouden in de Boonzaal van het Nationaal Orgelmuseum, Van Kinsbergenstraat 5 te Elburg.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/lezingenreeks-orgelrijkdom