Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Lezing ‘Gender in Media’ in Museum Het Pakhuis

  • 25-04-2019 tot 01-01-0001
  • Ermelo

‘Gender in media, dat wat we niet meer zien’ is een lezing door Sam van der Beek in het kader van het project Zij/Hij Ermelo. De lezing is er voor mannen, vrouwen, jongens en meiden en vind plaats op donderdag 25 april om 20.00 uur.

Meisjesspeelgoed is roze
Sam is oud-leerling van Chr. College Groevenbeek en studeert momenteel Media en Cultuur aan de Universiteit in Utrecht, met een specialisatie in nieuwe media en gender. In de lezing gaat Sam in op verschillende mediaproducten en de manier waarop gendernormen, etniciteit en de discussie over gender hier in terug te vinden zijn. Waarom is ‘meisjesspeelgoed’ altijd paars of roze en wordt de reclame begeleid door een vrouwelijke stem? Waarom worden Arabieren altijd zo stereotiep weergegeven in Hollywoodfilms? Vaak zijn we ons als kijker niet bewust van de rolpatronen en normen die in games, reclames en films te zien zijn: Sam neemt ons mee en brengt ons bewustwordingsproces op gang.

Zij/Hij in Ermelo
Zij/Hij in Ermelo is een samenwerking tussen StEK, Chr. College Groevenbeek, GV Sparta, de dorpsdichter en Museum Het Pakhuis om de vele verschillende kanten van mannelijkheid en vrouwelijkheid door de eeuwen heen te laten zien. Op 8 maart was de aftrap met een zinderende dansvoorstelling en de expositie bij StEK. In Het Pakhuis is de historische expositie Vrouwen van Veldwijk te bezichtigen. De activiteitenreeks in Het Pakhuis belicht verschillende kanten van het thema: van de rol van mannen en vrouwen in een Romeins huwelijk (18 mei) tot een lezing over de zussen van Van Gogh (woensdag 5 juni).

Praktische informatie
Kosten bedragen €3,- per persoon, inclusief een kopje koffie/thee. Inloop vanaf 19.30 aan het Molenaarsplein 24. Geef u op via: info@hetpakhuisermelo.nl of door te bellen met 0341-760 777

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/lezing-gender-in-media-in-museum-het-pakhuis