Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Lezing en rondleiding door Rein Lotterman

  • 12-03-2019 tot 26-03-2019
  • Harderwijk

In samenwerking met oudheidkundige vereniging Herderewich organiseert Stadsmuseum Harderwijk een lezing en rondleiding door Rein Lotterman bij de tentoonstelling Prachtdracht op dinsdag 12 en dinsdag 26 maart. Toegang is gratis voor Museumkaarthouders, Vrienden van het Stadsmuseum en leden van Herderewich. De toegangsprijs voor andere geïnteresseerden is € 7,50.

Rein Lotterman uit Nunspeet verzamelt historische kledingstukken en kennis over oude drachten. Lottermans belangstelling voor Veluwse klederdrachten begon toen hij 35 jaar geleden samen met zijn vrouw in Nunspeet kwam wonen. „Mijn vrouw komt uit Staphorst en liep toen ik haar leerde kennen nog in dracht. Ik wilde daar graag meer over weten. Toen we hier kwamen wonen, merkte ik dat er over de Veluwse dracht heel weinig is opgeschreven. Daar wilde ik verandering in brengen.” En hij moest snel zijn, want op de Veluwe waren toen al veel minder mensen die nog in klederdracht liepen dan in Staphorst.

Lotterman is adviseur van verschillende musea en geeft regelmatig presentaties over klederdrachten. Sinds een aantal jaar komt er ook jaarlijks een groep studenten van een mode-opleiding uit Amsterdam naar Nunspeet.

Voor onze tentoonstelling Prachtdracht mochten wij rijkelijk putten uit de collectie van Rein.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 12 maart

10.15 uur ontvangst
10.30 uur lezing door Rein Lotterman
11.15 uur koffiepauze
11.30 uur rondleiding over tentoonstelling Prachtdracht door Rein Lotterman
12.30 uur einde

Dinsdag 26 maart

19.15 uur ontvangst
19.30 uur lezing door Rein Lotterman
20.15 uur koffiepauze
20.30 uur rondleiding over tentoonstelling Prachtdracht door Rein Lotterman
21.30 uur einde

Maximaal 25 deelnemers per lezing, aanmelding vooraf is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar k.keus@stadsmuseum-harderwijk.nl.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/lezing-en-rondleiding-door-rein-lotterman