Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Korte seniorenwandeling

  • 06-08-2019 tot 01-01-0001
  • Ermelo

Voor wie in rustig tempo genieten van het landgoed wil genieten, organiseert de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen op dinsdag 6 augustus een korte seniorenwandeling op landgoed Staverden. Rondom het witte kasteel van Staverden maakt men een wandeling door de statige Franse tuin en de landschappelijke Engelse tuin. De boswachter vertelt over de rijke geschiedenis van het landgoed en de mooie beek die langs het kasteel en de voormalige watermolen stroomt.

De wandeling gaat in rustig tempo. Wie van wandelen houdt maar niet zo ver, gaat op deze dag mee met de boswachter. De tocht voert over wandelpaden van hard zand en grind en is daarom minder geschikt voor rolstoel of rollator.

Start: 10.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: 1 uur of iets langer, als men zin heeft.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).
Reserveren niet nodig.
Informatie: www.glk.nl/activiteiten of Jan Velema, tel. 06-10671723.

Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/korte-seniorenwandeling