Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Korte seniorenwandeling op Landgoed Staverden

  • 01-10-2019 tot 01-10-2019
  • Ermelo

Wie in rustig tempo van de natuur wil genieten, gaat op dinsdag 1 oktober mee met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen tijdens een korte wandeling op landgoed Staverden.

Wandeling

Rondom het witte kasteel van Staverden maakt men een wandeling door de statige Franse tuin en de landschappelijke Engelse tuin. De boswachters vertellen over de rijke geschiedenis van het landgoed en de mooie beek die langs het kasteel en de voormalige watermolen stroomt. De wandeling gaat in rustig tempo. Wie van wandelen houdt maar niet zo ver, gaat dan mee met de boswachters. De tocht voert over wandelpaden van hard zand en grind en is daarom minder geschikt voor een rolstoel of rollator.

Praktische informatie

Start: 10.00 uur De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: 1 uur of iets langer als de deelnemers zin hebben. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: hier of Jan Velema, tel. 06-10671723. Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/korte-seniorenwandeling-op-landgoed-staverden