Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Kerstvakantie in het Pakhuis

  • 23-12-2019 tot 03-01-2020
  • Ermelo

In de Kerstvakantie is er in Museum Het Pakhuis een leuk programma voor het hele gezin. In Verborgen Brieven ontdek je dat voedsel en kleding tijdens de oorlog alleen te krijgen waren met bonnen. Zo was er genoeg voor iedereen!

Verborgen brieven

Stap in de expositie Verborgen Brieven in het leven van Eva en Bram. Zij woonden tijdens de oorlog in Ermelo, terwijl hun ouders in Leeuwarden zaten. Daarom schreven ze brieven aan hun vader en moeder, waarin ze vertellen over wat ze aten en wat voor kleding ze droegen. Pannenkoeken, wortels, zuurkool: dat klinkt allemaal nog niet zo verkeerd. Maar wat denk je van ‘bloempap’ met een beetje stroop? Dat smaakt een beetje raar, vindt Eva. Eet jij elke dag iets wat je lekker vindt? Eva en Bram hadden een eigen groentetuintje waar ze groente in verbouwden. Maar in de winter groeit er niet zo veel. Hoe kom je dan aan eten?

Vergeten groente en bevrijdingsrokken

Kom op donderdag 2 januari of vrijdag 3 januari naar Het Pakhuis en ontdek de vergeten groenten uit de oorlog. Of maak een mooie bevrijdingsrok van papier waar alle belangrijke gebeurtenissen uit jouw leven op staan. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het museum is geopend van 10:30 tot 16:30. Kijk voor actuele prijzen en openingstijden op www.hetpakhuisermelo.nl

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/kerstvakantie-in-het-pakhuis