Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Kasteelconcerten op Kasteel Cannenburch

  • 04-09-2021 tot 19-09-2021
  • Epe

September is muziekmaand op Cannenburch. In de rijk ingerichte Ontvangsthal van het kasteel vindt deze maand een tweetal toegankelijke, intieme concerten plaats.

Concerten op Kasteel Cannenburch

U heeft de keuze uit het viool & altviool concert van Duo Duinoord op zaterdag 4 september of het klavecimbel concert van Johan Brouwer op zondag 19 september. Beide concerten starten 16.00 uur. De deuren openen om 15.45 uur.

Duo Duinoord

Duo Duinoord bestaat uit Robin Veldman (viool) en Anna Jurriaanse (altviool). Beiden zijn opgegroeid in de Haagse wijk Duinoord en op 5 jarige leeftijd begonnen bij dezelfde docente. Voor een examen van Anna wilde zij graag het duo in G van Mozart spelen en hier had zij alleen nog een violist voor nodig. Robin stond haar bij en dit was niet alleen het begin van Duo Duinoord maar ook van een hechte vriendschap. Op zaterdag 4 september spelen zij, naast de Madrigalen van Martinu, deze duo in G van Mozart en duo Mozart in Bes.  

Johan Brouwer studeerde orgel en muziektheorie aan het Gronings Conservatorium en daarna klavecimbel aan het Amsterdams conservatorium. Hij speelde ook in Frankrijk, Portugal, Zweden en Duitsland en hoewel voor lange tijd verbonden aan het Groninger barokorkest is Johan op 19 september in Vaassen voor het programma ‘Bach en tijdgenoten’. Hij speelt op een kopie van een 17e-eeuwse klavecimbel waarvan het origineel is te vinden in het Victoria & Albert museum te Londen. 

Praktische informatie

Kasteelconcerten op Cannenburch; zaterdag 4 september en zondag 19 september 16.00 – 17.00 uur.
Entree: € 21,50. Donateurs en museumkaarthouders betalen € 9,50 op vertoon van geldige kaart. Reserveren noodzakelijk, via de website van GLK

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/kasteelconcerten-op-kasteel-cannenburch