Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Het Pakhuis draait door

  • 07-05-2018 tot 13-05-2018
  • Ermelo

Waar de eerste week van de meivakantie in het kader stond van de Romeinen, ligt in de tweede week van de meivakantie de nadruk op de tentoonstelling Graven naar Goodies. Er zijn voor kinderen van alle leeftijden speciale belevenisrondleidingen en speurtochten. Wie liever creatief bezig is kan een eigen museumstuk komen knutselen. We sluiten de meivakantie knallend af met de opening van de tentoonstelling Molen de Koe, tien jaar wieken in de wind.

De prehistorische grafheuvels die rondom Ermelo volop aanwezig zijn herbergen bijzondere objecten en verhalen. Museum Het Pakhuis weet deze verhalen voor iedereen leuk interessant te maken door speciale rondleidingen en speurtochten. Voor de allerkleinsten is er weer Spoorzoekertjes op woensdagmorgen, dierensporen brengen je langs schatten uit een ver verleden. Kom je met het hele gezin naar Het Pakhuis? Dan is de Goodiebag race op woensdagmiddag heel geschikt. Vul samen jullie goodiebag en wordt misschien wel dagwinnaar! Kinderen vanaf 7 jaar kunnen de hele vakantie de belevenisspeurtocht Speuren naar Goodies doen. Wie graag de handen uit de mouwen steekt kan op vrijdag een eigen Jantje knutselen. Zo heb je na je museumbezoek een replica van ons topstuk in huis!

Jubileumtentoonstelling Molen de Koe

Molen de Koe viert feest, want meimaand is Molenmaand en dit jaar draait Molen de Koe 10 jaar. Zaterdag 12 mei opent in Het Pakhuis de jubileumtentoonstelling Molen de Koe, tien jaar wieken in de wind. Om het jubileum en de opening van de tentoonstelling op gepaste wijze te vieren kan je om 11.00 en 14.00 cupcakes versieren in Het Pakhuis. De tentoonstelling is de gehele maand mei op woensdagmiddag en zaterdag te zien.
Alle activiteiten in Het Pakhuis zijn gratis, je betaalt alleen museumentree. Voor meer informatie over het vakantieprogramma kijk je op hetpakhuisermelo.nl of onze Facebookpagina.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/het-pakhuis-draait-door