Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Het Drie Wijzen Winterfeest

  • 23-11-2019 tot 06-01-2020
  • Elburg

Zandverhalen, de grootste overdekte zandsculpturententoonstelling ter wereld, presenteert van 23 november 2019 tot en met 6 januari 2020 het ‘’Drie Wijzen Winterfeest’’.

Ga ruim 2000 jaar terug in de tijd

Het Winterfeest start in de overdekte Bazaar van de Drie Wijzen. Hier kunt u genieten van Oosterse gastvrijheid. Op de bazaar staan kramen en stands met producten van hoogwaardige kwaliteit. Geniet van Oosterse gerechten en vind bijzondere geschenken om mee te nemen op uw zoektocht naar het kindeke Jezus. Hier vindt u ook een levende kerststal met dieren uit alle windstreken. In de overdekte stallen waar u vrij door heen kunt lopen kunt u de dieren bewonderen en zelfs tussen het stro met ze knuffelen.

Volg de ster naar het Oosten en vind de kribbe

Tijdens het winterfeest worden de lichten in de expositie gedimd. Zandverhalen daagt u uit om net als de drie Wijzen uit het Oosten de kribbe van Jezus te vinden door het blauwe licht te volgen. Met uw eigen lichtbron bij de hand en schitterende sfeerverlichting in de overdekte expositie start u uw zoektocht door de Zandverhalen. Deze zoektocht leidt u door ruim 5000m2 aan sfeervolle hallen vol met de hoogste kwaliteit zandsculpturen begeleid door metershoge sluisdeuren, duizend jaar oude olijfbomen en historische botters.

Meer informatie (openingstijden, prijzen etc.) hier en hier.

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/het-drie-wijzen-winterfeest