Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Herfstvakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum

  • 10-10-2020 tot 24-10-2020
  • Hattem

De bakkers van het museum nemen de jeugd bij de hand en zijn de gidsen op een reis vol geur en smaak. Een boeiende speurtocht leidt ze door bakkerijen uit lang vervlogen tijden en zal ze brengen bij de familiebaktafels waar werkbanken vol kruidig geurend speculaasdeeg op ze staan te wachten.

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Daar volgt dan het hoogtepunt van de dag. De altijd goedgemutste vaklieden voorzien elk kind van een homp naar kaneel geurend deeg en een fraaie koekplank en dan kan de pret beginnen. Kneden, slaan en duwen tot de onwillige massa zich soepel in de plank laat vormen. Omdraaien en dan met een harde knal op tafel slaan. De plank voorzichtig optillen en langzaam zal de beloning voor al die noeste arbeid zich openbaren: een echte speculaaspop! Wat amandeltjes erop, de oven in en dan snel door want Bakker Fred verwacht ze. Met de vingertjes nog geurend naar speculaas zoeken de kinderen een plaatsje in het knusse museumtheater. Dit is de plek waar Bakker Fred drie kwartier lang zijn deegkunsten zal vertonen. Kom in de Herfstvakantie naar Hattem en dompel je onder in de wereld van speculaas!

LET OP: RESERVEREN VOORAFGAAND AAN UW BEZOEK IS, IN VERBAND MET CORONA, VERPLICHT: klik hier voor de reserveringspagina.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/herfstvakantie-in-het-nederlands-bakkerijmuseum