Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Herdenkingsactiviteiten razzia Putten

  • 02-10-2020 tot 01-01-0001
  • Putten

De jaarlijkse herdenking op 2 oktober vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats i.v.m. het coronavirus. Daarnaast is er een wisseltentoonstelling in Historisch Museum de Tien Malen over het leven in Putten na de razzia.

Herdenking 2 oktober

De gemeente biedt de nabestaanden en andere belangstellenden de gelegenheid om de herdenking via een groot scherm te bekijken. Dit scherm van drie bij vijf meter wordt in de directe omgeving van de herdenkingshof geplaatst. Het is op 2 oktober niet toegestaan om de herdenking te volgen vanaf de wegen en de grasvelden rondom de herdenkingshof. Ook omliggende wegen zijn tijdens de plechtigheid afgesloten. Dit alles om te voorkomen dat mensen zich te dicht op elkaar bevinden.

Aanmelden

Nabestaanden en belangstellenden die de herdenking via het grote scherm nabij de herdenkingshof willen volgen, dienen zich aan te melden bij de gemeente. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 25 september bij mevrouw Astrid van Ee-Evers. Zij is telefonische bereikbaar op (0341) 359 792 of per e-mail: aaevers@putten.nl.

De Tien Malen

In Museum De Tien Malen staat een tijdelijke expositie. De tijdelijke expositie gaat over Putten in de eerste jaren na de oorlog. Over hoe de draad weer werd opgepakt na de afschuwelijke razzia in oktober 1944.

Praktische informatie (vooral m.b.t. Covid-19): Elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13:30 tot 16:30 is het museum geopend. De basisregels in het Museum zijn kort gezegd: 1,5 meter afstand, graag alleen pinbetalingen, handen desinfecteren en een maximum van 16 bezoekers, tegelijk exclusief kinderen tot 12 jaar mits onder begeleiding. Voor het handen reinigen is in het beginportaal een gelpompje geplaatst. Iedere bezoeker krijgt een bezoekerspas die na het bezoek weer wordt ingeleverd.

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/herdenkingsactiviteiten-razzia-putten