Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Heelmeesters 2018

  • 11-02-2018 tot 02-04-2018
  • Harderwijk

In het Stadsmuseum Harderwijk is tot en met 2 april het kunstproject ‘Heelmeesters 2018’ te zien. Het project is een initiatief van projectteam ‘KunstZaken’ waarbij professionele kunstenaars en ‘Heelmeesters’ met elkaar in gesprek gaan.

De ‘Heelmeester’ is een deskundige werkzaam op het gebied van de gezondheidszorg in de breedste zin van het woord. De kunstenaar heeft zich door middel van een gesprek met een ‘Heelmeester’ laten inspireren. Vanuit de wisselwerking tussen beide partijen is een kunstwerk gemaakt, waarin de visie van de ‘Heelmeester’ centraal staat. Het unieke aan dit project is dat het een platform biedt voor zowel de kunstenaars als de ‘Heelmeesters’. In een tijd waarin zowel kunst als gezondheidszorg onder druk staan is dit project positief en inspirerend. De interpretaties van de kunstenaars kunnen aanzetten tot andere inzichten op dilemma’s binnen de zorg- en welzijnssector.

Het kunstproject ‘Heelmeesters 2018’ is georganiseerd door projectteam KunstZaken, bestaande uit kunstenaars Claudia De Vos en Charlotte Burgmans. ‘Dit is alweer het derde kunstproject dat door hen wordt georganiseerd na eerdere succesvolle projecten in 2014 met ‘De Kunst van het Ondernemen’ en ‘Heelmeesters 2016’.

De expositie is gratis toegankelijk.

Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00
Zondag van 12.00 – 17.00 uur

Donkerstraat 4
3841 CC Harderwijk

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/heelmeesters-2018