Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Gerben Budding speelt Hollandse meesters

  • 08-02-2020 tot 08-02-2020
  • Elburg

Gerben Budding heeft voor zijn concert in het Orgelmuseum op zaterdagmiddag 8 februari een bijzonder verrassend programma samengesteld. Budding, organist van de beroemde Sint-Janskerk in Gouda, heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van composities van Nederlandse bodem.

Budding

Gerben Budding (1987) is internationaal actief als concertorganist en kerkmusicus. Hij is hooforganist van de Goudse Sint-Janskerk en bespeelt daar het prachtige Moreau-orgel uit 1736. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij daarnaast verbonden aan de Utrechtse Domkerk met het beroemde Bätz-orgel uit 1831. Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Budding is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek: niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek, maar ook haalt hij regelmatig vergeten Hollands Meesters onder het stof vandaan. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie. Op diverse internationale orgelconcoursen viel hij in de prijzen.

Praktische informatie

Tijdens het concert van 8 februari zal Budding muziek spelen van Jan Pieterszoon Sweelinck, Samuel de Lange, Henri de Man, Piet van Egmond, Daan Manneke én een eigen compositie. Het concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Wilt u ook het museum bezoeken, dan wordt geadviseerd eerder te komen: het museum sluit meteen na afloop van het concert, om 17.00 uur. De toegang tot het museum bedraagt 7 euro per persoon, de Museumkaart is geldig. Adres: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/gerben-budding-speelt-hollandse-meesters