Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Gelredag, Kasteel Cannenburch

  • 09-11-2019 tot 09-11-2019
  • Epe

Kasteel Cannenburch in Vaassen stamt al uit de middeleeuwen. Toen de beroemde veldheer Marten van Rossem het kasteel in 1543 kocht, was het een ruïne. Bovenop de resten bouwde hij het huidige kasteel Cannenburch. Marten van Rossem was al 65 jaar en bouwde de Cannenburch als jachtslot voor zijn oude dag. De Cannenburch leek op een kasteel, met hoektorens, gracht en ophaalbrug. Maar de muren waren veel te dun en de ramen te groot om het kasteel goed te kunnen verdedigen.

Programma Gelredag

Deze zaterdag is er een speciale tentoonstelling in het kasteel: Glas in dialoog. Liefhebbers van glaskunst kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan deze glaskunst expositie in historische omgeving. Evenals vorig jaar zijn er achttien kunstenaars die hun werken tentoonstellen in Kasteel Cannenburch. Gezien de grote verscheidenheid in materialen en vormgeving zal er sprake zijn van een spectaculaire en gevarieerde expositie. De kunstwerken worden gedurende de expositie zowel in het naastgelegen Bouwhuis als in het kasteel tentoongesteld. Op de drie zondagmiddagen zal er sfeervolle muziek klinken in de Ontvangsthal van het kasteel. Om 11.00 uur geeft JanHein van Stiphout op het plein voor het kasteel een spectaculaire demonstratie met glaskunst. Mis dat niet!

Meer informatie bij Omroep Gelderland.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/gelredag-kasteel-cannenburch