Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Gelredag bij Kasteel De Essenburgh

  • 07-12-2019 tot 07-12-2019
  • Harderwijk

Er zijn verschillende gissingen over de ouderdom van Kasteel De Essenburgh en over zijn eerste bewoners. De keldergewelven zouden overblijfselen zijn van het 14e eeuwse kasteel Bekenburg en De Essenburgh zou zijn naam ontleend hebben aan het riddermatige geslacht Van Essen, dat wellicht in Barneveld zijn stamhuis had. Maar er is nog te weinig gestudeerd op de documenten die betrekking hebben op dit huis om daar conclusies uit te trekken.

Gelredag

Tijdens deze Gelredag worden bezoekers ontvangen door de leden van Levende Historie Harderwijk die de zestiende eeuw tot leven brengen. Verhalenverteller Gottfrid van Eck vertelt in de hal van het kasteel een prachtig verhaal uit de geschiedenis van het kasteel. Daarna neemt gids Jannie Beelen de bezoekers mee voor een ontdekkingstocht door de Essenburgh.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/gelredag-bij-kasteel-de-essenburgh