Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Gamen in Museum het Pakhuis

  • 09-07-2021 tot 31-07-2021
  • Ermelo

Met een heuse tijdmachine terug in de tijd. Wie denkt dat dat onmogelijk is, moet zeker een kijkje nemen bij Museum Het Pakhuis. Gedurende de hele maand juli kan iedere speurneus vanaf 10 jaar met de Virtual Reality game ‘Schatkamers van Gelderland’ een reis door de tijd maken. In dit levensechte spel helpen twee spelers gestolen museumobjecten te vinden en terug te brengen naar de juiste tijd en plaats.

VR Game Schatkamers van Gelderland

Met de VR-game wil initiatiefnemer Erfgoed Gelderland de Gelderse geschiedenis op een moderne manier dichterbij een grotere doelgroep brengen. Voor het project werkte zij samen met Provincie Gelderland, filmstudio Het Nieuwe Kader en diverse Gelderse erfgoedinstanties, waaronder Het Pakhuis. Al gamend maken bezoekers kennis met voorwerpen uit verschillende tijdsperiodes. Schatkamers vertelt zo op innovatieve wijze de overkoepelende geschiedenis van Gelderland en brengt historische objecten virtueel samen in één verhaal.

Praktische informatie

De VR game is de hele maand juli te spelen tijdens de openingstijden van het museum. Het Pakhuis is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur. Raadpleeg voor verdere informatie ook de website van Museum het Pakhuis Ermelo.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/gamen-in-museum-het-pakhuis