Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Fleurige tentoonstelling

  • 12-05-2019 tot 31-10-2019
  • Hattem

Het Anton Pieck Museum stelt vanaf 12 mei de kleurrijke werken tentoon van botanisch kunstenaar en één van de bekendste illustratoren van Nederland: Janneke Brinkman-Salentijn. Met de tentoonstelling ‘Pluk het seizoen! De Vier jaargetijden in bloei’ wil Brinkman-Salentijn bezoekers inspireren om te genieten van wat de vier seizoen te bieden hebben. Geniet van de uitbundige kleuren-en vormenpracht van bloemen en planten, prachtig geaquarelleerd door Brinkman-Salentijn.

De liefde voor de natuur is de grote drijfveer van Janneke Brinkman-Salentijn. Al meer dan 25 jaar weet zij het fijne en kwetsbare van de natuur treffend via de transparante kleuren van haar aquarelverf over te brengen. Met haar tentoonstelling brengt ze een ode aan harmonie en schoonheid in de natuur, die ze onder meer in haar schilderwerk probeert vorm te geven. Ze wil bezoekers inspireren om te ervaren wat echt de moeite waard is en zich openbaart in de kwetsbaarheid van de bloemen en planten om ons heen. Zo zei Anton Pieck ooit: “Dat het gras groeit vind je normaal maar op zichzelf is dat een wonder”.

Over Janneke Brinkman-Salentijn
Janneke Brinkman-Salentijn (1948) groeide op in Emmeloord. Ze is een echt buitenkind, ze speelde er liever in de natuur dan dat ze zich bezig hield met haar huiswerk. Toch haalde ze haar HBS-B diploma en voltooide zij haar studie biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daar bleek ze er al gauw een enorm plezier aan te beleven om heel precies en gedetailleerd te tekenen, van het darmenstelsel van een cavia tot de doorsnede van een bloemenstengel. Al meer dan 25 jaar schildert zij vol passie de uitbundige kleuren- en vormenpracht van bloemen en planten. Tegenwoordig bereikt haar werk een groot publiek, mede doordat het wordt toegepast op de meest uiteenlopende producten, zoals stationery, serviezen, postzegels en omdat ze vele jaren columns geschreven en geïllustreerd heeft voor de MARGRIET. Sinds eind 2015 heeft ze nu een maandelijkse column in Max Magazine. Om haar techniek verder te verbeteren volgt Janneke nog regelmatig lessen “botanical painting” bij onder andere Anne Marie Evans in Engeland.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/fleurige-tentoonstelling