Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Fantasieën in glas

  • 07-09-2019 tot 29-02-2020
  • Elburg

In Museum Elburg is van 7 september 2019 tot en met 29 februari 2020 werk te zien van vijf glaskunstenaars: Lia Koster uit Utrecht, Els van der Scheer uit Deventer, Jan Hooghiemstra uit Oentsjerk, Martin Mödden uit Haselünne (Duitsland) en Fredy Wubben uit Delft.

Met vijf kunstenaars is het niet verwonderlijk dat u een veelheid aan uitingsvormen in glas kunt zien in de zaal voor tijdelijke exposities en in de prachtige Kloostertuin van het museum, een voormalig Agnietenconvent. U ziet er onder andere voorbeelden van glas-in-lood, sandcasting, glasfusion en geblazen glas. Ook ziet u combinaties van glas en hout, glas en staal en glas en brons of chroom. De in glas gevatte fantasieën van de deelnemende kunstenaars zullen de bezoeker verrassen en verbazen.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/fantasieën-in-glas