Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Expositie: Stille Wateren, diepe gronden

  • 05-06-2021 tot 15-01-2023
  • Hattem

Toen Anton drie jaar was, vond zijn moeder hem eens huilend voor het raam. Vragende, wat hem scheelde, was het snikkende antwoord: “Ik kan de regen niet tekenen!”. Deze vroegste anekdote over Anton suggereert al iets van zijn belangstelling voor tekenen naar de natuur, een belangstelling die zijn leven lang is blijven bestaan.

Landschappen, Anton Pieck

In de eerste plaats tekende Anton vooral landschappen, met name duinen, wilgen, bremtakken, dotterbloemen. Anton vond zijn natuurmotieven al tijdens zijn kinderjaren in de omgeving van Den Helder, waar hij urenlang door de duinen zwierf. In Artis tekende hij vele dieren. Sommige werken bleven onuitgewerkt, andere werden thuis verder uitgewerkt in een van zijn vele disciplines. Natuurlijke landschappen gingen later over in meer stedelijke landschappen. In iedere stad of elk dorp wist hij de nostalgische sfeer treffend te vatten.

Expositie in Anton Pieck Museum

In onze exposite ‘Stille wateren, diepe gronden’ laten we je zien hoe Anton Pieck het landschap om hem heen zag én we laten je nader kennis maken met de man achter de kunst. Immers, stille wateren hebben diepe gronden.

De expositie ‘Stille Wateren, diepe gronden’ is te zien vanaf 5 juni 2021 t/m 15 januari 2023.

Een aantal werken van Anton Pieck zijn ook online op CollectieGelderland te bekijken.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/expositie-stille-wateren-diepe-gronden