Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Expositie Modern Schilderen bij Cultuurkust

  • 21-09-2017 tot 10-03-2018
  • Harderwijk

In het gebouw van Cultuurkust (Klooster 4, Harderwijk) zijn op dit moment schilderijen te bewonderen van de cursisten ‘Modern Schilderen’.

Voor hun werk hebben zij zich laten inspireren door het thema ‘water’. ‘Er zijn gemengde schildertechnieken gebruikt om het thema te verbeelden. Interessant is de vertaling van het onderwerp in bijvoorbeeld spiegeling, beweging, reflectie, vervuiling, regen’ vertelt docente Marijke Licher, tevens directeur van Cultuurkust. ‘Verder zijn er schetsen en werken te zien van verschillende geabstraheerde landschappen, waarin licht, ruimte, kleur en poëzie belangrijk zijn. De deelnemers schuwen het experiment niet. De expositie toont werken van grote artistieke vrijheid. Zeer de moeite waard om een kijkje te gaan nemen!’

Praktisch

De expositie is nog tot en met zaterdag 10 maart te zien.

Open op woensdag, vrijdag, zaterdagochtend + maandag- t/m vrijdagavond.
NB: in de voorjaarsvakantie (26 februari-2 maart) gelden andere openingstijden:
van maandag tot en met donderdag tot 13.30 uur.

Zin om ook te schilderen? Voor meer informatie:  www.cultuurkust.nl

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/expositie-modern-schilderen-bij-cultuurkust