Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Expositie: Kunst en corona in Museum Elburg

  • 05-06-2021 tot 28-08-2021
  • Elburg

Na de eerste lockdown vroeg Museum Elburg zich af welke invloed corona en de coronamaatregelen hebben op (amateur)kunstenaars. In september hebben zij in de kranten in de regio een oproep geplaatst waarin kunstenaars werden gevraagd werk of ideeën aan te dragen voor een expositie over corona. Al gauw kwamen vele enthousiaste reacties binnen, teveel zelfs, zodat we in november uit de inzendingen een selectie hebben gemaakt. Het betreft kunstenaars uit de directe omgeving: Elburg, Nunspeet, Ermelo, Putten, Dronten en Zwolle. Deze expositie is een mooie gelegenheid voor (amateur)kunstenaars uit de regio om bijzonder werk in het museum te laten zien.

Een zeer diverse tentoonstelling in Elburg

Met werk van 36 kunstenaars is een hele diverse tentoonstelling ontstaan met o.a. schilderijen, keramiek, textielkunst, fotoportretten, installaties, mechanische kunst en gedichten. Uit het werk blijkt dat de kunstenaars zich in deze bizarre periode hebben laten inspireren door gevoelens van dreiging, angst, onzekerheid en eenzaamheid maar ook rust, stilte, hoop, vertrouwen en verlangen.

Reserveer je bezoek

Vanwege de beperkingen is Museum Elburg alleen op afspraak te bezoeken. U kunt reserveren door hier te klikken of aan de balie vragen of er nog plek is. Museum Elburg is geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/expositie-kunst-en-corona-in-museum-elburg