Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Expositie: het Stadsmuseum Harderwijk heropent

  • 09-06-2021 tot 29-08-2021
  • Harderwijk

Vanaf woensdag 9 juni is het zover: iedereen is weer van harte welkom in het Stadsmuseum Harderwijk. Wat kun je verwachten? De vernieuwde presentatie van de stadsgeschiedenis, centraal hierin staat Harderwijk als passantenstad, door de eeuwen heen gevormd en gekleurd door het komen en gaan van mensen uit alle windstreken en met de meest uiteenlopende achtergronden. De begane grond van het Stadsmuseum is en blijft gratis toegankelijk, loop dus gerust bij ons binnen! Daarnaast zijn er twee exposities te zijn tot en met eind augustus.

Solo – Natasja Bennink

In de tentoonstelling Natasja Bennink – Solo kan het publiek kennismaken met het autonome werk van de beeldhouwer. In haar indrukwekkende en vaak ontroerende beelden komen alle facetten van het leven van de mens voorbij. Natasja’s stijl is expressief en rauw; ze werkt in losse, vrije toetsen. Sporen van het fysieke werkproces in klei blijven zichtbaar in het uiteindelijke bronzen beeld.

Stay Wild: schilderijen van Britt Kleiberg

Het is het museum van en voor de stad. Daarom bieden we in de Smeepoortzaal op de begane grond ruimte aan lokale kunstenaars. Tot en met 13 juni exposeert Britt Kleiberg bij ons. Britt tekent en schildert al bijna haar hele leven. Als kind raakte ze in de ban van het werk van de Cobra beweging, Dalí en Picasso. De bontgekleurde, expressieve schilderijen die ze in het Cobra Museum zag hebben haar nooit meer losgelaten. In de loop van de jaren heeft Britt een heel eigen herkenbare stijl ontwikkeld: figuratief, kleurrijk en altijd met dieren in de hoofdrol.

Toegangsbeleid Stadsmuseum Harderwijk

Een museumbezoek zal verlopen zoals we vorig jaar gewend waren: iedereen reserveert vooraf online een tijdslot. Er is een beperkt aantal bezoekers in het museum welkom, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Voor musea is geen toegangstest nodig. Tickets reserveer je hier.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/expositie-het-stadsmuseum-harderwijk-heropent