Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Expositie: Fré Drost, grafisch beeldkunstenaar

  • 05-06-2021 tot 19-09-2021
  • Nunspeet

Na een opleiding kunstnijverheid en leraar tekenen in Groningen begon Drost een eigen reclamebureau. Zijn eerste grote opdracht kwam in 1928 van een oom die in Elspeet een postkantoor runde. Fré ontwierp toen een toeristische brochure met uitneembare linoleumsneden.

Een drievoudig eerbetoon aan Fré Drost

Na zijn overlijden op tachtigjarige leeftijd in 1987 is zijn omvangrijke archief door zijn weduwe ondergebracht in de Stichting Vrienden van de kunstenaar Fré J. Drost. Het Noord-Veluws Museum te Nunspeet ontving een selectie kunstwerken als schenking. De Stichting is een ook belangrijke sponsor van het museum.

Als drievoudig eerbetoon is een museumzaal op de eerste verdieping van het Noord-Veluws Museum naar Fré Drost genoemd, waar tot en met 19 september 2021 een expositie van zijn werk wordt gehouden. Van de hand van auteur Harry Tijssen verschijnt bij Van Spijk Art Books een fraaie uitgave over deze markante graficus en kunstenaar.

Raadpleeg voor actuele informatie de website van het Noord-Veluws Museum.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/expositie-fré-drost-grafisch-beeldkunstenaar