Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Expositie: ‘Er was eens’

  • 01-01-0001 tot 28-02-2021
  • Hattem

Het ontwerpen van de sprookjes voor de Efteling was voor Anton Pieck één groot avontuur. De eerste tien ontwerptekeningen van de sprookjes herleven in het Anton Pieck Museum – met een ‘griezelige afsluiting’.

Sprookjes

De sprookjes van het eerste uur zijn: Doornroosje, Sneeuwwitje, De Kikkerkoning, De Magische Klok, De Chinese Nachtegaal, Het stoute Prinsesje, De zes Dienaren, Het Kabouterdorp, Vrouw Holle en Kleine Boodschap.

Het begin

‘Nee’, was het antwoord, ‘nee, beslist niet!’. In 1951 werd Anton Pieck naar aanleiding van zijn illustraties bij de sprookjes van Grimm opgebeld door een zekere heer Reijnders, die het had over een speeltuintje met een bescheiden theesalon in Kaatsheuvel en dat het zo plezierig zou zijn als Anton Pieck zijn medewerking zou willen verlenen. ‘Nee’, was het antwoord, ‘nee, beslist niet!’ Maar Peter Reijnders bleef aanhouden. Na een bezoekje aan Anton Pieck en zijn vrouw Jo -dat heel wat langer besloeg dan het beoogde kwartiertje- begon dan toch dit grote avontuur in het leven van Anton: gelukkig maar! Tot en met 28 februari zijn de ‘eerste tien’ nog te bewonderen in het Anton Pieck Museum te Hattem.

Praktische informatie

Kijk op de website van het Anton Pieck Museum voor de maatregelen omtrent Covid-19 en het reserveren van uw kaartje en tijdslot

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de Noord-Veluwe? Kijk ook eens bij Schijnwerpers op de Veluwe.

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/expositie-er-was-eens