Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Erfgoed Gezocht: Nationale Archeologiedagen

  • 12-10-2019 tot 12-10-2019
  • Ermelo

Tijdens Nationale Archeologiedagen gaan we het veld in om de nieuw ontdekte structuren in het veld te evalueren. We gaan proberen vast te stellen of de geïdentificeerd heuvels inderdaad grafheuvels of houtskoolmeilers zijn. Op deze dagen gaan we het veld in op verschillende plekken op de Veluwe.

Voorafgaand aan de expeditie in Ermelo is er op zaterdag 12 oktober een lezing over Erfgoed Gezocht in Museum Het Pakhuis. Tijdens de lezing krijgt u meer informatie over het project en welke interessante archeologische ontdekkingen er al zijn gedaan in en rondom Ermelo. Na de lezing kunt aansluiten bij de wandeling/expeditie. Tijdens een wandeling van ca. 1,5 uur zullen we bekende en nieuw ontdekte grafheuvels, houtskoolmeilers en Celtic fields onderzoeken en zal uitleg over het project en de archeologie van de Veluwe worden gegeven. Om zo veel mogelijk mensen kennis te kunnen laten maken met archeologisch veldwerk zullen meerdere wandelingen per dag gemaakt worden.

Praktische informatie

Deelname aan de wandeling is gratis, voor de lezing in Museum Het Pakhuis zal er entreeprijs voor het museum worden gerekend. Voorkennis of eerdere deelname aan het online speurwerk zijn niet noodzakelijk. Omdat we in kwetsbare natuurgebieden werken en omgaan met nationaal erfgoed vragen we wel om u voorafgaand aan de activiteiten te registreren. Dat kan via dit aanmeldformulier.

 

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/erfgoed-gezocht-nationale-archeologiedagen