Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Erfgoed Gezocht: Nationale Archeologiedagen

  • 12-10-2019 tot 12-10-2019
  • Ermelo

Tijdens Nationale Archeologiedagen gaan we het veld in om de nieuw ontdekte structuren in het veld te evalueren. We gaan proberen vast te stellen of de geïdentificeerd heuvels inderdaad grafheuvels of houtskoolmeilers zijn. Op deze dagen gaan we het veld in op verschillende plekken op de Veluwe.

Voorafgaand aan de expeditie in Ermelo is er op zaterdag 12 oktober een lezing over Erfgoed Gezocht in Museum Het Pakhuis. Tijdens de lezing krijgt u meer informatie over het project en welke interessante archeologische ontdekkingen er al zijn gedaan in en rondom Ermelo. Na de lezing kunt aansluiten bij de wandeling/expeditie. Tijdens een wandeling van ca. 1,5 uur zullen we bekende en nieuw ontdekte grafheuvels, houtskoolmeilers en Celtic fields onderzoeken en zal uitleg over het project en de archeologie van de Veluwe worden gegeven. Om zo veel mogelijk mensen kennis te kunnen laten maken met archeologisch veldwerk zullen meerdere wandelingen per dag gemaakt worden.

Praktische informatie

Deelname aan de wandeling is gratis, voor de lezing in Museum Het Pakhuis zal er entreeprijs voor het museum worden gerekend. Voorkennis of eerdere deelname aan het online speurwerk zijn niet noodzakelijk. Omdat we in kwetsbare natuurgebieden werken en omgaan met nationaal erfgoed vragen we wel om u voorafgaand aan de activiteiten te registreren. Dat kan via dit aanmeldformulier.

 

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/erfgoed-gezocht-nationale-archeologiedagen