Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Eerste orgelconcert van het nieuwe seizoen!

  • 14-09-2019 tot 14-09-2019
  • Elburg

Zaterdagmiddag 14 september zal het eerste concert in de najaarsserie plaatsvinden in het Nationaal Orgelmuseum te Elburg. Achter de klavieren nemen maar liefst twee organisten plaats: Jolanda Zwoferink en haar blinde man Henco de Berg.

Henco de Berg studeerde Orgel aan de conservatoria van Rotterdam en Tilburg, en specialiseerde zich in improvisatietechnieken. Hij was tot voor kort werkzaam als hoofdvakdocent Orgel aan het Tilburgs conservatorium en is actief als uitvoerend musicus. Als organist is hij verbonden aan de Eglise Wallonne in Breda. Zijn vrouw Jolanda studeerde eveneens aan het Rotterdams en Brabants conservatorium in Tilburg; ze volgde masterclasses in Parijs en is onder meer muziekpedagoge en uitvoerend musicus. Ook is zij als organiste verbonden aan drie kerken: de Dorpskerk te Oostvoorne, de Prinsekerk te Rotterdam en de IJsseldijkkerk te Krimpen aan den IJssel.

Praktische informatie

Het concert van 14 september vangt aan om 16.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Vanaf 15.30 uur is de zaal open. Het concert is gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd. Wilt u het museum bezoeken, dan betaalt u de normale toegangsprijs van € 7,- p.p. (Museumkaart geldig) Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Op zaterdagmiddag sluit het museum om 17.00 uur.

Hoofdingang van het museum: Van Kinsbergenstraat 5, Elburg.

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/eerste-orgelconcert-van-het-nieuwe-seizoen