Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Dierenweetjes Staverden

  • 15-12-2019 tot 15-12-2019
  • Ermelo

STAVERDEN – Met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen is op zondag 15 december een leuke wandeling op landgoed Staverden te maken met als onderwerp ‘dierenweetjes’.

Dieren in de winter

Op dit landgoed leven veel wilde dieren. In de winter hebben ze het niet makkelijk, maar ze zijn het gewend. De meeste dieren houden geen winterslaap. Eekhoorn, das en mol houden zich wel rustig en blijven de meeste tijd in hun hol. Reeën en herten zoeken hun kostje desnoods onder de sneeuw. Vogels die niet van de kou houden, trekken naar het zuiden. Insecten kruipen in de grond of verschuilen zich achter boomschors. De boswachter vertelt tijdens deze wandeling bijzondere weetjes over dieren in de winter.

Praktische informatie

Start: 14.00 uur

Waar: Grote parkeerplaats van landgoed Staverden, Uddelermeerweg

Duur: Ca. 2 uur.

Kosten: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig.

Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Barend Buysing Damsté, tel. 0341-561316 of Cor Jansen, tel. 06-83548251.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/dierenweetjes-staverden