Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

De wolf is terug in Nederland?

  • 10-03-2021 tot 01-01-0001
  • Epe

Vele verhalen zingen rond over de komst van de wolven in Nederland. Nog sterker: het zijn onze buren geworden in de regio Epe en omstreken. Waar de een smeltend vertelt over ‘wolvenpuppies’, verbijt de ander zijn gram over deze ontwikkelingen. Wat moeten we er mee? En wat is waar en niet waar?
Daarom heeft Hagedoorns PLaatse Leo Linnartz uitgenodigd, om op zijn no-nonsense manier over wolven te vertellen. En ook over ‘onze’ wolven rond de gemeente Epe.

Online lezing over wolven

Tijdens deze lezing mogen vragen gesteld worden via de chat. Niet alle vragen zullen beantwoord kunnen worden, dit zal waar mogelijk na de lezing alsnog gebeuren via mail.

Leo Linnartz

Leo Linnartz is ecoloog bij ARK. Deze organisatie werkt in Wolven in Nederland samen met: Natuurmonumenten, FREE Nature, Koninklijke Jagersvereniging, IVN, IFAW, Studio Wolverine, Rewilding Foundation, Zoogdiervereniging, van Bommel Faunawerk, Wereld Natuur Fonds en Wolf Fencing Nederland. Het werk aan Wolven in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Tot vijf minuten voor aanvang kunt u gratis inloggen bij de Zoom-meeting, klik hierMeeting ID: 813 8723 4436 / Passcode: 135061

Geïnteresseerd in de geschiedenis van de Gemeente Epe? Kijk hier voor meer verhalen uit de geschiedenis van de Gemeente Epe.

 

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/de-wolf-is-terug-in-nederland