Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden

  • 04-08-2019 tot 01-01-0001
  • Ermelo

Voor wie een wandeling door de tijd wil maken, organiseren de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zondag 4 augustus een cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden.

Dit landgoed is gelegen in een uniek beekdallandschap en heeft een interessante historie die teruggaat naar de 13e eeuw. De boswachters zullen tijdens de wandeling vertellen over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel, de boerderijen en de bewoners door de eeuwen heen. Ook de bijzondere verhalen over de witte pauwen en Eleonora, de zwarte vrouw van Staverden zullen zeker niet ontbreken.

De tocht voert over onverharde paden. Men dient kleding en schoeisel daarom aan de verwachte (weers)omstandigheden aan te passen.

Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).
Reserveren niet nodig.
Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Jan Bos, tel. 06-20203110 of Yvonne Verhoef, tel. 06-18397080.

Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/cultuurhistorische-wandeling-op-landgoed-staverden