Schijnwerpers!

De Noord-Veluwe, een mooi stuk Nederland dat het verdient om de schijnwerpers op te zetten. Een regio waar bewoners zich actief inzetten voor het leefbaar houden van hun eigen omgeving. Zij organiseren culturele activiteiten met de kwaliteit van de lokale betrokkenheid. De culturele onderwijsprojecten zorgen voor het tot bloei laten komen van de culturele interesse van leerlingen.

Bekijk meer

Cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden

  • 04-08-2019 tot 01-01-0001
  • Ermelo

Voor wie een wandeling door de tijd wil maken, organiseren de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen op zondag 4 augustus een cultuurhistorische wandeling op landgoed Staverden.

Dit landgoed is gelegen in een uniek beekdallandschap en heeft een interessante historie die teruggaat naar de 13e eeuw. De boswachters zullen tijdens de wandeling vertellen over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel, de boerderijen en de bewoners door de eeuwen heen. Ook de bijzondere verhalen over de witte pauwen en Eleonora, de zwarte vrouw van Staverden zullen zeker niet ontbreken.

De tocht voert over onverharde paden. Men dient kleding en schoeisel daarom aan de verwachte (weers)omstandigheden aan te passen.

Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).
Reserveren niet nodig.
Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Jan Bos, tel. 06-20203110 of Yvonne Verhoef, tel. 06-18397080.

Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/cultuurhistorische-wandeling-op-landgoed-staverden