Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Bos- en heidewandeling

  • 18-08-2019 tot 01-01-0001
  • Ermelo

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 18 augustus een wandeling door bos en heide op landgoed Staverden. Dit landgoed is voor bezoekers zo aantrekkelijk, doordat het landschap zo afwisselend is. Deze middag maakt men een flinke wandeling door het bos, langs de beek, langs landerijen en gaat de heide op om te genieten van de bloeiende hei. De boswachters vertellen over het ontstaan van dit bosrijke cultuurlandschap langs de beek, dat vroeger een groene oase was te midden van oneindige heidevelden.

De tocht voert over onverharde paden. Deelnemers dienen kleding en schoeisel daarom aan de verwachte (weers-)omstandigheden aan te passen.

Start: 14:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).Reserveren niet nodig.
Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Cor Jansen, tel. 06-83548251 of Barend Buysing Damsté, tel. 0341-561316.

Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/bos-en-heidewandeling