Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Blote voetenwandeling

  • 10-11-2019 tot 10-11-2019
  • Ermelo

Wie meegaat op deze wandeling kan de schoenen en sokken uitdoen en het landgoed op blote voeten ervaren. De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 10 november deze blote voetenwandeling op landgoed Staverden onder begeleiding van voetspecialist Robin Captijn.

De tocht gaat niet over een speciaal blote voetenpad, maar gewoon over de paden en de velden van het mooie landgoed Staverden. Robin vertelt over het belang van lopen op blote voeten. Hij laat de deelnemers ook een aantal oefeningen doen. En na afloop was je de voeten in de heldere beek. Het is misschien al een beetje koud, maar daar schrikken de wandelaars niet van terug. Wie meegaat wordt aangeraden een rugzak mee te nemen om onderweg sokken en schoenen in te doen.

Praktische informatie

Start: 14:00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Informatie: Cor Jansen, tel. 06-83548251 of Gerard Heemskerk, tel. 0341-554493. Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/blote-voetenwandeling