Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Blik op Ermelo

  • 11-09-2020 tot 13-09-2020
  • Ermelo

ERMELO – Op vrijdag 11 september opent Museum Het Pakhuis middenin de Stationsstraat in hartje Ermelo een plek vol Romeinse verhalen.
Twee vitrines gehuld in een Romeins jasje zijn de start van het vervolg op het eerdere verhalenproject in de winkelstraat: Blik op Ermelo.
In die vitrines is niet alleen de uitrusting van een Romeinse legionair te zien, maar ook het alledaagse Romeinse leven te bewonderen.
De opening van de Romeinse vitrines is eveneens het startschot van het Romeinenweekend dat plaatsvindt van vrijdag 11 september tot en met zondag 13 september.

Romeinenweekend

Vorig jaar gaf de gemeente Ermelo Museum Het Pakhuis de kans om leegstaande winkelpanden te vullen met verhalen met het project Blik op Ermelo. Daarmee maakte het museum samen met lokale winkeliers het verhaal van de winkelstraat in de jaren ’50 en ’60 van Ermelo zichtbaar voor alle voorbijgangers. Met de opening van de nieuwe Romeinse dorpsvitrines in het centrum van Ermelo start het vervolg van Blik op Ermelo met het Romeinenweekend met het thema ‘Een Romein zijn’ in Ermelo.

Plots lees je een verhaal

Blik op Ermelo is bedoeld om verhalen van Ermelo tegen te komen op straat. Je werpt onverwacht en ongepland een blik op het verleden. In 2019 was de Enk 1 gevuld met het verhaal over de Ermelose ondernemers in de jaren ’50 en ’60. Verschillende winkeliers in de Stationsstraat haakten hierbij aan door bijzondere voorwerpen uit hun eigen zaak in de etalage te zetten of hun terras met oude foto’s aan te kleden. Zo ging het winkelend publiek even terug naar toen en las plots een leuk verhaal. De invulling van de vitrines zal thematisch wisselen. Op die manier blijven ze de aandacht trekken en inspelen op de actualiteit. Cultuur is overal om ons heen en wordt op deze manier zichtbaar in het straatbeeld.

 

Kijk voor meer informatie op de website!

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/blik-op-ermelo