Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Bijzondere gezinsactiviteit in de meivakantie in Ermelo

  • 29-04-2021 tot 29-04-2021
  • Ermelo

In de Meivakantie, op donderdag 29 april wordt er in de Stationsstraat van Ermelo een ‘feestje’ gevierd. Kinderen spelen al wandelend met hun (groot-)ouders een bingo-spel en doen tijdens dit spel verschillende culturele activiteiten. En, zoals de titel al doet vermoeden, ontbreken de limonade, patat en een ijsje natuurlijk niet.

Een hapje cultuur

Een zestal culturele organisaties heeft een aantrekkelijk ‘menu’ samengesteld voor de deelnemers. De route start op het Molenaarsplein en eindigt bij het Raadhuisplein. Onderweg krijgt iedereen ‘culturele snacks’, korte culturele activiteiten. Museum Het Pakhuis, Tante Jo, Stichting Ermelo’s Kunstcollectief, Cultuurkust, Bibliotheek Noordwest Veluwe en Leonardo da Vinci verzorgen een afwisselend creatief programma voor gezinnen met kinderen t/m 12 jaar. De deelnemers moeten, zoals gezegd, bovendien hun ogen goed openhouden en hun bingokaart paraat houden.

De lekkere trek

De wandeling wordt verder aangekleed met een drankje en hapje voor het gehele gezin. Horecaondernemers, die net als de culturele sector al geruime tijd niet kan doen wat men het liefste doet, is gevraagd zich bij het initiatief aan te sluiten en voor de inwendige mens te zorgen. De deelnemers sluiten de wandeling af met een goed gevulde maag. Maar wat staat er op het menu? ‘Wanneer je kinderen vraagt naar hun lievelingseten, dan komt één van de drie ‘p’s’ vaak voorbij.’ licht Greving toe. ‘De titel van het evenement verklapt natuurlijk al iets over het menu, daar slaan we de plank bij kinderen in elk geval niet mee mis.’ Deelnemende horeca zijn Pasto, Brasserie De Volksmond en IJssalon Torino.

Praktische informatie & reserveren

Cultuur & Frituur duurt ongeveer anderhalf uur en men kan starten vanaf 11:00. Reserveren is in verband met coronamaatregelen noodzakelijk via een reserveringssysteem. Om te voorkomen dat er te veel deelnemers zich tegelijkertijd verzamelen op één locatie, wordt er gewerkt met een blokkenschema. Het is niet toegestaan dat kinderen zonder begeleiding deelnemen aan deze activiteit. Door hier te klikken zijn kaarten te bestellen, ze kosten €9,90 per stuk.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/bijzondere-gezinsactiviteit-in-de-meivakantie-in-ermelo