Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Beethoven en de piano

  • 14-03-2020 tot 14-03-2020
  • Elburg

In zijn werkzame leven als componist liet Ludwig van Beethoven (1770-1827) zich met allerlei genres in. Tegenwoordig worden zijn symfonieën, strijkkwartetten en pianosonates over de hele wereld geroemd en behoren ze tot het repertoire van de grote orkesten.

Beethoven

Beethoven was een piano virtuoos en schreef dan ook vele pianostukken, later kwamen daar meer andere composities bij. In de lezing zal worden ingegaan op de pianist Beethoven, de pianobouwers in zijn tijd en de weerslag van beide op zijn pianomuziek. Beethovens 32 pianosonates worden gerekend tot het grootste dat er ooit voor de piano is gecomponeerd

Marcel S. Zwitser

Marcel S. Zwitser studeerde muziektheorie en muziekweten-schap en promoveerde in 2012 aan de Universiteit Utrecht op een interdisciplinair onderzoek historische theologie en muziekwetenschap onder invloed van de lutherse pneumatologie (= de leer van de geest) op Johann Sebastian Bach. Als freelance docent doceert hij d.m.v. cursussen muziektheorie en muziekwetenschap bij o.m. HOVO Amsterdam, Groningen en Zwolle.

Lezing

De lezing vindt plaats in de Refter van Museum Elburg (ingang via Zuiderwalstraat). De zaal is geopend vanaf 14.30 uur. In de pauze wordt u koffie/thee aangeboden en na afloop een drankje.
Opgeven voor de lezing kunt u doen op www.winterlezingen.info en de kaarten kosten € 12,00 p.p.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/beethoven-en-de-piano