Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Activiteiten: Vluchtverhalen en protestmarsen in Museum Het Pakhuis

  • 01-09-2021 tot 02-09-2021
  • Ermelo

In de laatste week van de zomervakantie komt de actualiteit wel heel dichtbij. De expositie Vrijheid! Blijheid! verhaalt over verschillende gezinnen die op de vlucht zijn geslagen. De activiteiten in Het Pakhuis zetten je aan het denken: wat betekent vrijheid voor mij en hoe ver ben ik bereid te gaan?

Vluchtroute

Op woensdag 1 september stappen bezoekers in de voetsporen van een jong Syrisch gezin dat op de vlucht slaat. Ze maken een lange reis van Syrië naar Nederland. Met een rugzak vol spullen gaan bezoekers op pad en proberen ze zich tijdens de route te verplaatsen in Sidar, Nevan of Alia. Je moet keuzes maken welke spullen je belangrijk vindt om te houden en welke je kan missen. Wat heb jij nodig om je vrij te blijven voelen?

Deze activiteit is tussen 10:30-16:30 te volgen, duurt ongeveer 30-45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Ik protesteer!

Wanneer je boos bent, kom je soms in opstand, bijvoorbeeld omdat je je telefoon moet wegleggen of omdat je je bord moet leegeten. In het museum kan je leren protesteren: met een protestbord of een protestbrief laat je zien dat je het ergens niet mee eens bent.

In het museum ontdek je op donderdag 2 september tussen 10:30-16:30 verschillende onderwerpen waar je tegen in protest kan komen, en ook hoe je dat goed aan anderen kan laten zien. Aan het eind van het bezoek gaan bezoekers naar huis met een eigen protestbutton.

Kijk voor meer informatie over toegangsprijzen, programma en openingstijden op de website van het Pakhuis.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/activiteiten-vluchtverhalen-en-protestmarsen-in-museum-het-pakhuis