Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Activiteiten: Rotary Museumkidsweek bij Museum Elburg

  • 19-10-2021 tot 30-10-2021
  • Elburg

Deze herfstvakantie duiken we diep in de bladeren van de herfst. We zoeken de natuur en de dieren op. Van dinsdag t/m vrijdag tussen 13.30 – 16.30 uur staat tijdens de middagactiviteiten een dier centraal. Met dit dier gaan we aan de slag en zullen we iedere middag iets anders aanbieden voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Knutselen en andere kinderactiviteiten

Werk aan je eigen eierdoosdier en maak een gouden bijenwaskaars. Laat zien wat voor kunsten jij kunt uithalen met origami of knip-plak-verf je favoriete dier. Bij alle knutselmiddagen zal er begeleiding van het museum aanwezig zijn. Moet u tussendoor een boodschap doen dan kan dat gerust en blijft u mee knutselen is dat ook goed! De bijdrage voor iedere middag is 3,50 euro per kind, (groot)ouders zijn gratis.

Speurtocht & avontuur

Naast de middagactiviteiten valt er heel wat af te speuren en te leren! Doe de grote bosavontuur-speurtocht over de wallen en kom alles te weten over de eekhoorn in het museum. Deze binnen en buiten speurtochten zijn te spelen van 19 t/m 30 oktober (di t/m za) af te halen bij de balie van Museum/VVV Elburg. Bij de speurtochten is er geen begeleiding vanuit het museum en dient u zelf als (groot)ouder op onderzoek uit te gaan met de kinderen. En er valt ook nog eens iets te winnen! Ben jij namelijk degene die de binnen-speurtocht over de eekhoorn als beste doet dan win jij een te gekke grote eekhoornknuffel! Deze wordt na de herfstvakantie zuid (na 30 okt) bekend gemaakt. Zie ook de website van Museum Elburg.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/activiteiten-rotary-museumkidsweek-bij-museum-elburg