Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Activiteiten: Museum het Pakhuis in de herfstvakantie

  • 16-10-2021 tot 30-10-2021
  • Ermelo

In de herfstvakantie is er natuurlijk van alles te doen in Museum Het Pakhuis in Ermelo. Naast het bezoeken van onze vaste tentoonstelling over de Romeinen de tijdelijke expositie “Vrijheid! Blijheid!”, zijn er dagelijks leuke activiteiten.

Vluchtroute

Wanneer heb jij je voor het laatst vrij gevoeld? Wat betekent vrijheid voor jou? Tijdens de vluchtroute stap je in de voetsporen van een jong Syrisch gezin dat op de vlucht slaat. Ze maken een lange reis van Syrië naar Nederland. Met een rugzak vol spullen ga je op pad. Probeer je tijdens de route te verplaatsen in Sidar, Nevan of Alia. Je moet keuzes maken welke spullen je belangrijk vindt om te houden en welke je kan missen. Wat heb jij nodig om je vrij te blijven voelen? Wanneer: zaterdag 16 oktober, donderdag 21 oktober en zaterdag 30 oktober. Aanvang: tussen 10:30-16:30. Duur: ongeveer 30 minuten. Geschikt vanaf 8 jaar.

Ik protesteer!

Ben jij wel eens boos en kom je dan ook in opstand? Bijvoorbeeld omdat je niet met de Ipad mag spelen of omdat je je bord moet leegeten? In het museum kan je leren protesteren: met een protestbord of een protestbrief laat je zien dat je het ergens niet mee eens bent. Wat vind jij belangrijk om tegen of juist voor te protesteren? En hoe laat je dat zien? Ga naar huis met je eigen protestbutton! Wanneer: vrijdag 22 oktober en donderdag 21 oktober. Aanvang: tussen 10:30-16:30. Duur: ongeveer 45 minuten. Geschikt vanaf 8 jaar.

Vrije vogels

Om de vrijheid goed te kunnen vieren, vullen we Museum Het Pakhuis met vrije vogels. Vogels spreiden hun vleugels en vliegen over alle grenzen heen. Hoeveel verschillende vogels ken jij? Tijdens deze creatieve workshop maak je kennis met de vrije vogels in het museum. En natuurlijk knutsel je ook je eigen vogel in elkaar. Voor wie maak jij een vrije vogel? Misschien hangt jouw vogel straks wel in het museum! Wanneer: woensdag 20 oktober en dinsdag 26 oktober. Aanvang: 14:00 uur. Duur: ongeveer 45 minuten. Geschikt vanaf 6 jaar.

Klinkende munten

Schatgravers opgelet! In het museum zijn Romeinse munten achtergelaten voor de eerlijke vinder. Maar daar moet je natuurlijk wel je best voor doen. Als je er eentje gevonden hebt, dan wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Leer als een echte archeoloog hoe je je waardevolle schat kan opsporen, schoonmaken en determineren. Een waardevolle aanvulling voor je eigen thuismuseum. Wanneer: dinsdag 19 oktober en woensdag 27 oktober. Aanvang: 14:00 uur. Duur: ongeveer 45 minuten. Geschikt vanaf 8 jaar.

Soldatentraining

Wil je weten hoe je een Romeins soldaat kan worden? Ontdek het in Museum Het Pakhuis! Heb je goede ogen, kan je lezen en schrijven en ben je dapper? Dan maak je goede kans. In het museum doorloop je een route van tests en lukt het je misschien wel om je soldatendiploma te halen! Wanneer: zaterdag 23 oktober en vrijdag 29 oktober. Aanvang: tussen 10:30-16:30. Duur: ongeveer 45 minuten. Geschikt vanaf 6 jaar.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/activiteiten-museum-het-pakhuis-in-de-herfstvakantie