Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Activiteiten in Museum het Pakhuis

  • 08-08-2020 tot 11-08-2020
  • Ermelo

In de zomer organiseert Museum Het Pakhuis verschillende activiteiten. Lees hieronder snel welke dit zijn en ga op pad!

Woordenbrij en Bevrijdingsfiets beschilderen

Zaterdag 8 augustus

Tijdens Woordenbrij ontdek je wie je zelf bent en hoe anderen naar jou kijken. Is jouw normaal ook het normaal van je vrienden en familie? Wie is ik en wie ben jij? Het programma vindt doorlopend plaats tussen 10.30 uur en 16.30 uur. Aan de hand van de tentoonstelling Verborgen Brieven over Eva en Bram Beem, twee Joodse kinderen, ga je aan de slag met een gedicht over wie jij bent.

Bij goed weer kun je ook een Bevrijdingsfiets beschilderen tussen 14.00 en 16.00 uur. 75 jaar geleden is Ermelo namelijk bevrijd en om dat te vieren mag je daar zelf kleur aan geven. Trek die oude kloffie aan en maak van die oude fiets een kleurrijke Bevrijdingsfiets! Deze activiteit vindt buiten plaats op het Molenaarsplein in Ermelo.

Romeinse spelletjes spelen

Dinsdag 11 augustus

Hoe is het om te schrijven als een Romein? Kom schrijven met een wastafeltje en bijenwas. Leer het Romeinse schrift kennen en speel daarna Romeinse spelletjes. Het programma vindt doorlopend plaats tussen 10.30 uur en 16.30 uur.

Corona-maatregelen

Wel anderhalve meter hanteren, een reservering is niet meer nodig. Ook na dinsdag 11 augustus vinden regelmatig activiteiten plaats. Deelname aan de hier genoemde activiteiten kost enkel entreegeld. Met het versoepelen van de corona-maatregelen is het niet langer nodig voor een bezoek aan het Museum het Pakhuis te reserveren. Het museum hanteert hierbij het protocol van de Museumvereniging. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalf meter afstand.

Voor meer informatie of vragen is Museum het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op info@hetpakhuisermelo.nl
Het museum is op dinsdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16.30 uur. Kijk voor actuele prijzen en openingstijden op www.hetpakhuisermelo.nl

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/activiteiten-in-museum-het-pakhuis