Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Activiteit: theaterwandeling ‘spoor van verzet’

  • 22-10-2021 tot 30-10-2021
  • Ermelo

Illegale kranten, gestolen bonnen en documenten. Hiermee komen de deelnemers aan de theaterwandeling Spoor van Verzet in aanraking. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest dit stiekem worden vervoerd. Koeriersters van het verzet transporteerden deze voorwerpen vaak in de dubbele bodem van een kinderwagen. Het verzet bedacht van alles om niet op te vallen. En dat hebben de makers van dit evenement ook gedaan. Vraag is wie je kunt vertrouwen en wie niet.

Bijzondere wandeling in herfstvakantie

In de herfstvakantie (22, 23, 29 en 30 oktober) ontdekken de deelnemers al wandelend het onvervalste, ongelooflijke verhaal van het verzet in 1943. Een historische verhaal dat in een interactieve vorm wordt gegoten door Museum Het Pakhuis en theatergroep Spiegel. “Het is dan ook een wandeling voor jong en oud,” vertelt Germa Greving, directeur van museum Het Pakhuis. “En onderweg gebeurt er van alles.” Deze professionele experience kwam in 2020 al tot stand door een bijzonder samenwerkingsverband met partners als HD-Rent (licht en geluid) en Reclame&Signscenter Calumma (promotie). Helaas kon vorig jaar de theaterwandeling niet doorgaan vanwege de corona maatregelen die op dat moment van kracht waren. We zijn ontzettend blij dat het dit jaar wel mogelijk is en kijken uit naar deze bijzondere wandeling.

Verzet in Ermelo

,,Het wordt echt heel gaaf!” vertelt de hoofdrolspeler die nog even incognito wil blijven. Immers het verzet, ook wel ‘de ondergrondse’ genoemd, saboteerde het beleid van de bezetter. Dan wil je niet herkend worden. Maar ook in Ermelo hielp men Joden en politieke tegenstanders op heel veel plaatsen om onder te duiken. Daarnaast werden er bij Drukkerij Bolhuis illegale kranten met ongecensureerd nieuws verspreid. Museum Het Pakhuis en Theatergroep Spiegel hebben deze ingrediënten verwerkt tot een familieactiviteit. ,,Het is natuurlijk niet leuk om alles te verklappen, maar tijdens deze theaterwandeling is niets onmogelijk,” aldus Greving. ,,Acteurs nemen je mee, terug in de tijd.”

Kaarten bestellen

Wil je meewandelen in deze bijzondere reis door de tijd? Dat kan! Er zijn nog kaarten beschikbaar, klik snel op deze link en bestel je kaarten voor 22, 23, 29 of 30 oktober.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/activiteit-theaterwandeling-spoor-van-verzet