Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Activiteit: Open Monumentendag in Museum het Pakhuis Ermelo

  • 11-09-2021 tot 11-09-2021
  • Ermelo

Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag, een mooi moment om Museum Het Pakhuis een bezoek te brengen. Monumenten zijn deze dag te bezichtigen onder het thema “Mijn monument is jouw monument”, maar ook wij ontvangen je graag als bezoeker: Ons museum is immers jouw museum!

Limes las UNESCO Werelderfgoed

Rond 170 na Chr. hebben de Romeinen rondgedwaald op de Ermelose Heide. En dat is eigenlijk best bijzonder te noemen wanneer je bedenkt dat de grens (Limes in het Latijn) van het Romeinse Rijk zuidelijker in Nederland lag. In Museum Het Pakhuis treed je in de voetsporen van de Romeinen in Ermelo aan de hand van een uitgebreide collectie. 

Onlangs is de Limes toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier besteden wij graag aandacht aan: iedere bezoeker tijdens de Open Monumentendag ontvangt een set van ansichtkaarten.

Op zaterdag 11 september is Museum het Pakhuis geopend van 10:30 tot 16:30 uur. Het museum is geen monument, daarom vragen wij ook deze dag een entreeprijs. Met een Museumkaart kunt u gratis ons museum bezoeken.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/activiteit-open-monumentendag-in-museum-het-pakhuis-ermelo