Schijnwerpers!

Cultuur en erfgoed op de Noord-Veluwe verdient het om in de schijnwerpers te staan. Het Cultuur- en Erfgoedpact maakt zich hier sterk voor!

Bekijk meer

Actieve zomer voor jong en oud op Veluws Museum Hagedoorns Plaatse

  • 18-07-2018 tot 15-08-2018
  • Epe

Deze zomer organiseert Veluws Museum Hagedoorns Plaatse activiteiten voor jong en oud.
Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn er kindermiddagen op woensdag 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus. Het programma start op alle dagen om half twee. De kinderen veranderen in een boer(in), krijgen een rondleiding door het museum en sluiten de middag af met een doe-activiteit. Zowel (groot)ouders als kinderen betalen 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee voor de ouders. Voor de kinderen is er koek en sap.

Daarnaast organiseert het museum in samenwerking met de Bekenstichting op vrijdag 20 juli en 17 augustus om 14 uur een wandeling naar de historische kopermolen in Zuuk bij Epe. Voortijdig opgeven via het museum is aangeraden in verband met de beperkte groepsgrootte. De kosten voor deze informatieve wandeling bedragen 6 euro.

Tenslotte organiseert het museum op 25 augustus het Proef de Culturen festival in samenwerking met Ieders Museum en Vluchtelingenwerk Oost-Nederland Epe. Tijdens dit eendaagse festival kunnen bezoekers kennismaken met de eigen en andere culturen door middel van eten, drinken en culturele activiteiten. Statushouders en hun familie zijn van harte welkom om zich aan te melden als standhouder of om een culturele activiteit uit eigen geboortestreek op te zetten. Ook jammakers uit omgeving Epe kunnen zich aanmelden.

Meer weten over deze activiteiten of aanmelden? Bezoek hagedoornsplaatse.nl of bel het museum: 0578-627162. Bezoekadres: Ledderweg 11, Epe.

Bron: https://mijngelderland.nl/actueel/actieve-zomer-voor-jong-en-oud-op-veluws-museum-hagedoorns-plaatse